Черемша або Цибуля ведмежа
Черемша або Цибуля ведмежа - багаторічна трав'яниста рослина, що здавна росте на горі Хессельберг, У Німеччині і сьогодні вшановують черемшу, її цибулинки і зелень додають у тісто при випіканні хліба, використовують як один з компонентів соусу песто, ароматизують масло і навіть влаштовують щорічне свято. фестиваль, присвячений цій харчосмаковій та цілющій траві. У березні - квітні черемша проростає однією з перших і утворює розетку з двох, рідше трьох, ніжних, соковитих листків довжиною 15-25 див. двох тижнів). У їжу вживають усі частини: листя, стебло та цибулину. Молоду зелень маринують, консервують, солять, заготовляючи про запас. Для вирощування черемші на власній садово-городній ділянці необхідно створити рослині умови, наближені до природних: тінь або півтінь, вологий, багатий кальцієм грунт (без застою води та заболоченості), мульчування грунту. Росте черемша повільно. У перший рік життя вона утворює лише один невеликий листок (до 5 см). А перший урожай можна збирати лише через 3 – 5 років. Можна також культивувати черемшу із цибулин, кількість яких з кожним новим роком зростання черемші збільшується на одну.
Характеристики:
упаковка 0.2 грами