350 ₴
Показати оптові ціни
МОНОБОР (MONOBOR) «ДОБРИЙ ГОСПОДАР», 1л
МоноБорПрепарат, що забезпечує регулярне харчування бором в критичні фази розвитку рослин, стійкість до стресів і низьких температур, а також підвищує врожай і покращує якість продукції. Бор міститься в максимально можливій концентрації і в легко засвоюваній формі для рослин. Бор - найважливіший елемент живлення рослин і джерело підвищення рентабельності рослинництва.
Ефективність:буряк (цукровий, столовий, кормовий), ріпак (озимий та ярий), соя, горох, квасоля, нут, люцерна, конюшина, насінницькі посіви бобових трав, картопля, томати, морква, капуста, кольорова капуста, селера, броколі, брюссельська капуста, кукурудза, соняшник, льон, бавовна, гречиха, яблуня, груша, виноград, слива, цитрусові, ягідні культури.
Бор бере участь в утворенні структури клітинних стінок і синтезу нуклеїнових кислот. Достатня забезпеченість рослин бором підвищує інтенсивність фотосинтезу, покращує вуглеводний і білковий обмін, активує діяльність ферментів, позитивно впливає на процеси ділення клітин.
Крім того, продукція збагачує на цукор, крохмаль, вітаміни, знижує захворюваність рослин. На бідних, за змістом бору грунтах, застосування борних добрив підвищує врожайність сільськогосподарських культур на 10-20%.
Наявність необхідної кількості бору незмінно важливо для активно зростаючих частин рослини - нових листків, кінчиків коренів, а також для розвитку бруньок. Тобто бор допомагає клітинам швидко розмножуватися, отже, сприяє активному росту рослини.
Бор позитивно впливає на накопичення цукру в цукровому буряку, крохмалю в картоплі, сприяє процесам цвітіння і запліднення, підвищує урожай і якість насіння.
Ознаки дефіциту бору:Нестача бору призводить до того, що в тканинах рослин накопичуються токсичні речовини (хінони), що викликають отруєння рослини. При нестачі бору відбувається відмирання верхівкових бруньок та їх загнивання, а молоді рослини гинуть. Листя буріє, деформується та відмирає. При тривалій нестачі бору молоде листя з'являється дрібним, стебла та листя стоншуються, квіти обпадають або цвітіння не наступає зовсім.
Дефіцит бору викликає глибокі порушення вуглеводного обміну в рослині: спостерігається відмирання точки росту, розлад провідної системи, зменшується постачання коренів вуглеводами. Це призводить до слабкого розвитку кореневої системи і є основною причиною захворювання рослин (у ріпаку відзначається розтріскування стебла при кореневій шийці, коренева система деформується, перезимовка погіршується, цвітіння затримується, стає нерівномірним, з'являється гниль серцевини або дуплистість у буряка, некроз судин у винограду, пожовтіння верхівок у люцерни, побуріння цвітної капусти, бактеріоз льону, поширення парші в картоплі і т.д.). Через розлади провідної системи вуглеводи накопичуються в листі, не поступаючи в інші частини рослини, і процес фотосинтезу гальмується.
Плюси використання рідкого борного добрива:Бор, як і молібден, позитивно впливає на активність нітраредуктази в листі цукрового буряка та олійного ріпаку, а також на відновлення нітратів до аміаку.
Норма витрати для фермерських господарств:Схема застосування мікродобрива:
Умови зберігання: зберігати при температурі від +5°С до +30°С.
Токсичність: добриво не токсичне, не містить отруйних речовин, безпечно для людей, риб, бджіл та корисних комах.
Заходи безпеки: під час роботи вживайте звичайних запобіжних заходів.
Термін придатності: 2 роки.
Основні атрибути | |
---|---|
Препаративна форма | Розчин |
Концентрована форма добрива | Так |
Виробник | Агро-захист |
Країна виробник | Україна |
Упаковка | |
Упаковка | Пластиковий флакон |
Об`єм | 1 л |
Зберігання | |
Термін зберігання | 24 міс |
Мінімальна температура зберігання | 5 град. |
Максимальна температура зберігання | 30 град. |
Користувальницькі характеристики | |
Тип | мікродобриво |
Вид добрива | бор |